• Hunde aflives...

    ikke mindre end 21,4% af alle hunde aflives pga. adfærdsproblemer.

    Tænk lige over dette inden du køber hund

Afliv ikke Hunden – TILMELD DIG ONLINE HUNDE TRÆNING

Tusindevis af raske hunde aflives i Danmark hvert år

Ikke mindre end 21,4% af alle hunde aflives pga. adfærdsproblemer

Endelig ser det ud til at der sker noget vedr. aflivning af hunde. Pressen er ved at få øjnene op, for at der aflives helt urimeligt mange hunde pga. adfærdsproblemer. Helt almindelige og raske hunde der aflives. Dogwhisperer, hundehviskeren fra Faxe, skal i TV2 Lorry torsdag d. 20.3.14 og give deres syn på sagen. Følg med og deltag i debatten – for hundes skyld!

Dog Whisperer, Henrik Ljungström i nyhederne - press og tv

TV2 Lorry: 19.03.2014

Hvert eneste år bliver op mod 15.000 raske hunde aflivet i Danmark.  Dansk Kennelklub mener, at hele 80 til 90 % af de hunde rent faktisk kunne reddes, hvis ejeren levede op sit ansvar om at opdrage hunden ordentligt.

TV Lorry - Rolf Andersen, hundetræner

TV2 Lorry: 19.03.2014

Rolf Andersen, forfatter og hundetræner

TV Lorry - Hundetræner, hundevisker, Henrik Ljungstrøm

TV2 Lorry: 20.03.2014

Henrik Ljungström, Hundevisker (Dog Whisperer)
En hundehvisker gæster studiet. Hvert år må flere tusinde raske hunde lade livet på grund af adfærdsproblemer. Vi har besøg af en hundehvisker.

Henrik Ljungström på vej i TV Lorry studiet:

TV2 Lorry: 20.03.2014

Henrik Ljungström, Hundevisker (Dog Whisperer)
Temaet er de mange årlige aflivninger af hunde i Danmark.

Tænk lige over dette inden du køber hund!

Aflivning i Danmark

Langt de fleste af Danmarks hunde ender deres liv på dyrlægens bord. De bliver aflivet, enten fordi de er blevet gamle og ikke mere har et værdigt liv, eller fordi de er syge.

Deles aflivningsårsagerne op i forskellige kategorier som alder, hjerte/lungelidelser, kræftsygdommer, hudsygdomme, adfærdsproblemer osv., viser det sig ikke uventet, at ‘aldersgruppen’ udgør den største gruppe. Knap 30 % aflives pga. alder.

På andenpladsen som aflivningsårsag kommer adfærdsproblemer. Det viser en stor dansk undersøgelse, som lige er offentliggjort som en videnskabelig artikel i Dansk Veterinær Tidsskrift, der er Danske Dyrlægers faglige blad. Undersøgelsen er baseret på registrering af 2500 aflivninger.

Ikke mindre end 21,4% af alle hunde aflives pga. adfærdsproblemer

Til sammenligning aflives 11,6% pga. kræftsygdomme, 6,8% pga. led – og muskelsygdomme og 4,4% pga. hjerte/lungesygdomme og 4,0% pga. lever/nyresygdomme.
Hvis man ser bort fra de hunde, som er blevet gamle og nødvendigvis må herfra, fordi de ikke kan kureres, udgør adfærdsaflivninger ca. 1/3 af alle aflivningerne. Det er et meget højt tal, som må give anledning til bekymring.

De hunde, som aflives pga. fysiske lidelser, er som oftest noget oppe i årene. Det gælder imidlertid ikke for den gruppe, som udviser adfærdsproblemer.

Her er der fortrinsvis er tale om meget unge hunde. Næsten halvdelen er endnu ikke fyldt 3 år. Det er rystende, at så mange unge hunde må lade livet.

Bag de fleste af disse aflivninger ligger der ofte en tragedie for de familier, som har måttet give op, fordi hunden har voldt dem for store adfærdsmæssige problemer.

Undersøgelsen har også set på, hvor mange af de hunde, som er blevet aflivet pga. adfærdsproblemer, der er blevet forsøgt behandlet. Det er et chokerende lavt antal. Under 16% er forsøgt behandlet, inden de er aflivet. De fleste af disse hunde er enten blevet kastreret, hormonbehandlet, behandlet med medicin eller henvist til lydighedstræning. Under 5% har modtaget en egentlig professionel veterinær adfærdsrådgivning.

Når man ved, at der findes en løsning på langt de fleste adfærdsproblemer, er det en noget chokerende opdagelse.

Ud fra et realistisk skøn aflives der i Danmark ca. 50.000 hunde om året. Heraf altså ca. 12.000 pga. adfærdsproblemer. Mindre end 600 af disse hunde er blevet tilbudt egentlig adfærdsrådgivning. Mere end 11.000 hunde er aflivet, uden at der er foretaget en egentlig behandling med adfærdsmodifikation, dvs. ændring af hundens adfærdsmønster.

Om forklaringen herpå skal søges i hundeejernes manglende kendskab til, at dyrlægerne i dag også kan tilbyde adfærdsbehandling – evt. ved henvisning til kolleger med særlig indsigt i området – eller i at hundeejerne føler det flovt at skulle bede om den form for rådgivning eller helt andre forhold, må indtil videre stå hen i det uvisse.

En ting er helt sikker: Jo før man erkender, at er er problemer af adfærds mæssige karakter, jo nemmere er det at få rettet op på problemerne. På universitetshospitalet i Pennsylvania i USA, hvor man har dyrlæger, der er eksperter i adfærdsrådgivning, aflives kun 10% af de hunde, som kommer til behandling med aggressionsproblemer.

Aflivning af hunden - hjælp - Happy Dogs

Vil du hjælpe os med at sprede budskabet?

QR kode til Facebook hundehviskeren

The Academy – Intens Hundetræning

 

VIP Hundetræning Videoer - Abonnement

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}