Hundetræning kursus - hund angst og stress

Angst og aggressivitet

Ubehagelige oplevelser med bestemte personer kan også være nok til at  fremkalde angst blot ved synet af dem.

Hundeejere må være forsigtige for eksempel med deres egne reaktioner og måden at behandle en hvalp på før, under, og efter en dyrlægekonsultation, hundens sovested o.l. må heller ikke forbindes med ubehageligheder.

kombinationen af angst, aggressivitet, overlegenhed, og underlegenhed er de stærkeste faktorer, som medvirker til hundens adfærd og således til hundesproget.

Hundens udtryk for konflikterne mellem disse motivationsfaktorer er meget detaljeret.

Gennem disse adfærdsmønstre kan hundene meddele hinanden meget nøjagtigt, hvordan de har det og hvad de har til hensigt at gøre.

På denne måde undgår hunde, som lever i flok, alvorlige konfrontationer, som kunne resultere i livstruende lemlæstelser.

Også mennesker kan undgå unødvendige konfrontationer med hunden, såfremt vi kender til hundens udtryksmåde.

I konfliktsituationer mellem artsfæller og mennesker medfører angst normalt pacificeringsadfærd, hvor den bange hund forsøger at meddele den truende, gennem aktiv underkastelse, at den accepterer den andens krav.

Forøges angsten og underlegenheden i den givne situation, vil den bange og underlegne hund reagere ved passiv underkastelse, og såfremt dette ikke har den tilsigtede effekt, altså pacificering af den anden hund, og afslutning af situationen, flygter den.

Hund stress og angst

Er flugt umulig, vil aktivt forsvar finde sted gennem adfærd, som tydelig viser konflikten mellem underlegenhed og aggressivitet.

Angsten afløses af aggressivitet, når passiv/aktiv underkastelse og flugt er virkningsløse, medens underlegenhed stadig kan aflæses i hundens adfærd.

Angst varierer i grad og kan tydeligt aflæses i hundens mimik og kropssprog.

1 svar
  1. Norma Andersen says:

    Jeg har en meget angst hund han er kommet fra Tyrkiet d13 juni han er født d4.1 2017 han er ikke gadehund men har levet med 4 andre hvor han har været nederst i hirakiet kan du kontakte mig på mail el telefon mvh Norma Andersen

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *