• Kropskontrol...

    Kontrol over kroppen, smidighed i bevægelserne og evnen til at holde balancen…

    en liggende træstamme skal bestiges, en kløft overvindes…

    Hundens kropskontrol træning med Dog Whisperer
Hundens kropskontrol

Hundens Kropskontrol er kontrol over kroppen

Kontrol over kroppen, smidighed i bevægelserne og evnen til at holde balancen, er nødvendige egenskaber for en ulv.  Derfor starter hvalpene fra de er spæde med at leje det, de senere får så meget brug for.

En liggende træstamme skal bestiges, en kløft overvindes.

Alle disse aktiviteter har til formål at lære hvalpen sig selv, sine muligheder og begrænsninger at kende og forberede den til sit liv som voksen. Vores tamme hundehvalpe viser samme nysgerrighed over for naturen og lærer også af dens erfaringer.

Hundeejere må give deres hvalp så mange muligheder som muligt for at udvikle deres kropskontrol.

Kropskontrolaktiviteter har vist sig at have god terapeutisk virkning.  Hyberaktive hunde er blevet mere harmoniske ved balanceøvelser og lignende, fremfor kraftanstrengelser som løb og spring.  En hund der ikke er i balance med sin krop, er ikke i stand til at gå på line på en træstamme.

Kropssprog

Kropssprog er alle de signaler, som hunden sender til en anden hund, ved at anvende diverse kropsdele.  For at disse signaler skal betragtes som kommunikation, kræves ændringer i modtagerens adfærd, som ikke sker tilfældigt, men netop på grund af afsenderens adfærd.

Hunden anvender alle dele af kroppen til at sende meddelelser.

Først og fremmest er det hovedet med øjene, tænder, mundvig, ører, øjenbryn, og diverse rynker.  Hals, halsstilling og vinkel betyder en del som bekræftigelse af andre signaler.  Benene og kroppen bliver mest anvendt til grove meddelelser.

Halen har et helt tydeligt sprog – kropskontrol

Hundens meget detaljeret kropssprog gør, at den er i stand til at aflæse menneskets kropssprog.

Signalfølsomme hunde…

som er tilbøjelige til at oversætte vores kropssprog til hundesprog, kan reagere på anden måde end vi forventer.  Menneskets hilsen for eksempel, er på hundesprog en trussel.  Hunden er mere tilbøjelig til at registrere visuelle signaler frem for atustiske. Dette er vigtigt at huske, ikke mindst ved indlæring.

Hundens kropskontrol og kropssprog

Din hund hader være "boss" - video, se hvordan du overtager

Hundens Kropskontrol – Vores anbefaling…

 

Hundetræning kursus - Human Mind Bonding, du og din hund

VIP Hundetræning Videoer - Abonnement