Høflig hund… tips & tricks

TIPS OG TRICKS – BELØNNER DU PÅ DET RIGTIGE TIDSPUNKT ?

START NÅR HVALPEN ER 8 UGER

En fejl mange hundeejere typisk begår er, at belønne hunden med godbidder hver eneste gang de leger. Belønner du din hund,  hver gang I leger, fastholder du hunden i dette mønster.

Belønning kan være en rigtig god måde at rose hunden på, men er kun nødvendigt, når du skal lære din hund nye tips og tricks. Arbejd i stedet for med tålmodighed og giv kun din hund godbidder en gang i mellem.

Et andet godt tip er at belønne din hund med lidt sjov og fjolleri. Stop altid en god leg med en hyggelig afslutning så får du nemlig en hund, der altid er klar på leg og på at lære nye tips og tricks.

Min hund trækker – hvad gør jeg?

8 UD AF 10 HUNDE TRÆKKER – MEN HVORFOR ?

Det er alfa og omega, at din hund kan gå pænt ved siden af dig. Men 8 ud af 10 hunde trækker, når de går med deres ejer.  Årsagen er egentlig ret simpel, hundens og vores gangart er forskellige. Derfor skal vi lære hunden, at det kan betale sig at gå pænt ved siden af os.

Det gør vi ved, at give hunden små godbidder undervejs. Så lærer den nemlig hurtigt, at det er  sjovere at gå sammen med os end at løbe afsted.

Der er intet læring i, at hive og trække i din hund. Fokuser i stedet for på at vise din hund, at det kan betale sig at være tæt på dig.

Om hundens signaler og sanser

Hunden er farveblind, men hører og ser meget bedre end mennesket. Det er vigtig viden for at forstå hundens adfærd og vores interaktion med den.

Er alle de signaler, som hunden sender til en anden hund, ved at anvende diverse kropsdele. For at disse signaler skal betragtes som kommunikation, kræves ændringer i modtagerens adfærd, som ikke sker tilfældigt, men netop på grund af afsenderens adfærd. Hunden anvender alle dele af kroppen til at sende meddelelser. Først og fremmest er det hovedet med øjene, tænder, mundvig, ører, øjenbryn, og diverse rynker.

Hals, halsstilling og vinkel betyder en del som bekræftigelse af andre signaler.

Benene og kroppen bliver mest anvendt til grove meddelelser. Halen har et helt tydeligt sprog.

Hundens meget detaljeret kropssprog gør, at den er i stand til at aflæse menneskets kropssprog.

Signalfølsomme hunde, som er tilbøjelige til at oversætte vores kropssprog til hundesprog, kan reagere på anden måde end vi forventer.
Menneskets hilsen for eksempel, er på hundesprog en trussel. Hunden er mere tilbøjelig til at registrere visuelle signaler frem for atustiske. Dette er vigtigt at huske, ikke mindst ved indlæring.

The Academy – Træning: Kun du og din hund

 

Hundetræning kursus - Human Mind Bonding, du og din hund

Hundetræning kursus - Human Mind Bonding weekend, du og din hund

VIP Hundetræning Videoer - Abonnement

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}